Epoksipinnoite

Epoksipinnoite on liuotteeton värillinen kaksikompponenttinen epoksihartsimassan seos

Betonilattioiden epoksipinnoitus koostuu pohjan primeroinnista, mahdollisesta pintasulku epoksoinnista, tarvittaessa halkeemien ja kolojen korjaukset epoksikitillä sekä epoksipinnoituksen.

Haluttaessa voidaan myös pintakarhentaa erilisellä käsittelyllä tai sitten voidaan massauksen yhteydessä hiutaloida ja sen jälkeen pintalakata.

Epoksipinnoite soveltuu hyvin missä lattialta edellytetää sileää pintaa (voidaan pintakarhentaa), pientä kitkaa (rullausta), hyvää vesitiiveyttä, kemikaalien kestoa sekä keskiraskasta mekaanista kestävyyttä. Valmispinnoite on saumaton, hygieeninen ja esteettinen. Pinta on helposti puhdistettavissa eikä sisällä mikrobien kasvua ylläptäviä ainesosia eikä biosidejä. Tuotteella on hyvä UV-valon kestävyys.

Epoksipinnoite perustuu pigmenttejä ja täyteaineita sisältävään liuotteettomaan epoksihartsisideainekseen. Valmis pinta on kiiltävä ja sileä mutta voidaan myös pintakarhentaa tai hiutaloida ja pintalakata. Pinnoitteen paksuus valitaan lattiakohteen mukaisesti normaalisti  1,0-1,5 mm.  Jäykistettyä epoksipinnoitetta voidaan myös nostaa sivelemällä seinälle jalkalistaksi. Värikartan sävyt ja muita RAL sävyjä teknisin tehdastilaus rajoituksin.  Pinnoite kestää hyvin rasvoja, öljyjä, polttoaineita, suoloja, pesuaineita sekä tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Rasitusluokka kalvovahvuudet (0,5-4,0 mm) mukaisesti BC2-BC4 (by54/BLY12).

Käyttöalue esimerkkejä (sileänä tai karhennettuna)

keskiraskaan kulutuksen alaiset teollisuus- ja varastotilojen lattiat, julkiset tilat, sairaalat, laboratoriot, myymälät, asuihuoneistot, koulut ja elintarviketeollisuus, autotallit, autohallit  ja vastaavat käyttökohteet

Epoksilattia kiiltävä valkoinen k5 Epoksilattia kiiltävä valkoinen k6 Epoksilattia kiiltävä valkoinen k2 Epoksilattia kiiltävä valkoinen u3